CV

Millainen on hyvä CV?

CV:ssä kerrot itsestäsi ja elämästäsi. Itsesi esittelyssä on hyvä kertoa mikä sinua motivoi työssä ja mitkä ovat vahvuuksiasi tehtävää ajatellen.Siitä rekrytoija näkee nopeasti kaiken, aina henkilötiedoista koulutukseen ja työkokemukseen.

CV:n tulee olla lyhyt ja selkeä. Muokkaa CV:si aina uudestaan hakemasi työtehtävän mukaan. Korosta ominaisuuksiasi , jotka vastaavat työpaikkailmoituksen toiveita.
Älä liioittele osaamistasi, mutta ei myöskään kannata aliarvioida itseään.
Liiallista erikoisuutta tulee välttää.

Ansioluettelossa tulee olla henkilötiedot, koulutustiedot, työhistoria, sekä kielitaito. IT-taidot, työluvat, ajokortin omaamisesta on hyvä mainita riipuen työn kuvasta.
Muista, että CV:n tarkoituksena on kertoa rekrytoijalle, miksi sinut kannattaa valita jatkohaastatteluun.

Tärkeintä on tuoda osaamisesi selkeästi esiin ja että CV on kirjoitettu juuri sitä työtehtävää varten, johon olet hakemassa.


CV:n peruskaava:

Henkilötiedot:
Alkuun henkilötietosi: nimi,syntymäaika,yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) mahdollisesti aika, jolloin sinut parhaiten tavoittaa
HUOM. tarkista, että puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi ovat varmasti oikein!

Työkokemus/koulutus:
Tiedot käänteisessä aikajärjestyksessä eli viimeisin työkokemus, koulutus tms. tulee ensimmäiseksi luettelossa.

Opinnot:
Opintojen pääaine ja valmistumisvuosi. Mikäli opintosi ovat kesken, arvioi valmistumisajankohta ja aika , jolloin olet valmis päätoimiseen työhön.
Kerro uratavoitteistasi mikäli olet sellaisia itsellesi asettanut.

Työhistoria:
Työnantaja, työtehtävä sekä työn ajankohta ja kesto. Tehtävänimike ei kerro riittävästi. Pyri antamaan työtehtävästäsi riitävä kuvaus ,voit listata vastuita ja työtehtäviäsi.
Mikäli olet hakiessasi edelleen työsuhteessa, kerro miksi olet etsimässä uutta työtä tai jos työsuhteesi on jo päättynyt, kerro miksi näin kävi.
Mikäli työhistoriassasi on ollut taukoja, jolloin olet ollut pois työelämästä, on hyvä avoimesti kertoa syistä. Syitä voivat olla esim.matkustelu, opiskelu, perheenlisäys ym.

Kielitaito:
Arvioi kieli- ja IT-taitosi rehellisesti. Arvioi suullinen ja kirjallinen osaaminen erikseen.
Listaa mitä tietokoneohjelmia ja -järjestelmiä osaat käyttää ja mitä olet niillä tehnyt aiemmassa työssäsi.
Mikäli olet työskennellyt ulkomailla, on siitäkin hyvä mainita.

Palkkatoive:
Kerro palkkatoiveesi, mikäli työnantaja on sitä ilmoituksessa pyytänyt. Palkkatoivetta ei kannata ylimitoittaa. Liika vaatimattomuus herättää epäilyksiä todellisista kyvyistäsi. Palkkahaitari on myös hyvä tapa, sillä se antaa mahdollisuuden neuvotella . Yleisestä palkkatasosta saat osviittaa erilaisista palkkatutkimuksista ja liitoista.

Comments are closed